Intro
- Rychla, vydrzi v chladnicek 4-5 dni.
Ingrediencie:
- 2-3 ks paprika (cervena – kapia), 1 platok feta (balkansky) syr, chilly (cierne korenie), 2PL olivovy olej.
Postup:
- Papriku si prepolime a ocistime od jadierok.
- Papriku si kozou nahor poukladame na plech.
- Grilujeme na najvyssom stupni cca 15-20min (zavisi od rury).
- Paprika by mala zmaknut a koza byt pripecena (s tmavohnedymi flakmi).
- Papriku vyberieme z rury a nechame vychladnut.
- Kozu odlupeme.
- Ocistenu paprika si kratko zmixujeme, pripadne nakrajame na malinke kusky.
- Papriku, korenia, fetu a olej si dobre premiesami (kratko zamixujeme).
- Dame zachladit (min 20min).
- Podavame.
Tip:
- Podavame na hriankach, chlebe, plnime nou salatove listy.
- Je mozne pouzit viacej papriky, natierka tak bude intenzivnejsia.
Comments
Post a Comment