Krevety na cesnaku a paradajkach

Intro:

  • Lahucke letne jedlo s vela omackou.

Ingrediencie:

  • Mrazena krevety (250gr), 5 strucikov na kolieska pokrajany cesnak, cca 10ks cherry paradajka, 1 PL suseny petrzlen, 1/2PL oregano, stipka sol, korenie, olej.

Postup:

  • Mrazene krevety si rano vyberieme z mraziaka a do obeda ulozime v chladnicke aby sa ciastocne odmrazili.
  • Cesnak si na oleji udusime do makka.
  • Pridame na polovicky nakrajane paradajky a vsetky koreniny.
  • Dusime pokial paradajky nie su polomakke, zopar z nich trochu popucime, aby pustili viacej stavy na omacku.
  • Pridame krevety a dusime pokial nezruzoveju. Cerstve 3 min, mrazene potrebuju cca 7-10 min.
  • Podavame.

Tip:

  • Omacku treba na konci ochutnavat a dokorenit. Podavame s chlebom, cestovinou.

Comments