Ingrediencie:
- 500g Srncie plece, 2 stredne cibule, 3 truciky cesnaku, 4dc zeleninovy vyvar (voda), 5 susenych borievok,, 4PL paradakovy pretlak, , 4PL olej, kocka masla (1.5x1.5cm, ale nemusi byt), muskatovy oriesok, 2 bobkove listy, sol, cierne korenie, 1 PL marhuloveho dzemu (prip slivkoveho), 1KL sladkej mletej papriky, ½ PL tymian, 2PL muky, 2 hrste cerstva petrzlenova vnat aj so stonkami, trochu octu. Zavarane hriby.
Postup:
- Divinu si ponechame vo vacsich kusoch.
- Nakrajame cibulu a pretlacime cesnak.
- Kusky diviny si jemne obalime mukou.
- V hrnci si rozhohreme olej a divinu v nom prudko prazime a vyberieme.
- Vo vypeku dusime cibulu a ked je polomakka tak cesnak (ten kratko).
- Hned zalejeme vyvarom/vodou/stava z hribov a nechame prevriet.
- Do tejto zmesy vratime divinu a pridame vsetko zvysne spomenute korenie (okrem hribov) a dobre premiesame, hlavne na spodu.
- Pomaly dusime 3 hodiny zakryte (trva to dlhsie, lebo kusky su vacsie).
- Dalsiu ½ hodinu odokryte, redukujeme omacku a pridame hriby, ktore zamiesame.
- Dusime dalsiu ½ hodinu odokryte za priebezneho miesania.
- Podavame pokrajane na tensie platky a preliate hribovou omackou.
Tip:
- Omacku treba na konci ochutnavat. Ak chyba sladke tak viacej dzemu (cukru), ak kyslost (ocot, citron). Podavame s ryzou, chlebom, zemiakmi…
Comments
Post a Comment