Divina na hriboch

Ingrediencie:

  • 500g Srncie plece, 2 stredne cibule, 3 truciky cesnaku, 4dc zeleninovy vyvar (voda), 5 susenych borievok,, 4PL paradakovy pretlak, , 4PL olej, kocka masla (1.5x1.5cm, ale nemusi byt), muskatovy oriesok, 2 bobkove listy, sol, cierne korenie, 1 PL marhuloveho dzemu (prip slivkoveho), 1KL sladkej mletej papriky, ½ PL tymian, 2PL muky, 2 hrste cerstva petrzlenova vnat aj so stonkami, trochu octu. Zavarane hriby.

Postup:

  • Divinu si ponechame vo vacsich kusoch.
  • Nakrajame cibulu a pretlacime cesnak.
  • Kusky diviny si jemne obalime mukou.
  • V hrnci si rozhohreme olej a divinu v nom prudko prazime a vyberieme.
  • Vo vypeku dusime cibulu a ked je polomakka tak cesnak (ten kratko).
  • Hned zalejeme vyvarom/vodou/stava z hribov a nechame prevriet.
  • Do tejto zmesy vratime divinu a pridame vsetko zvysne spomenute korenie (okrem hribov) a dobre premiesame, hlavne na spodu.
  • Pomaly dusime 3 hodiny zakryte (trva to dlhsie, lebo kusky su vacsie).
  • Dalsiu ½ hodinu odokryte, redukujeme omacku a pridame hriby, ktore zamiesame.
  • Dusime dalsiu ½ hodinu odokryte za priebezneho miesania.
  • Podavame pokrajane na tensie platky a preliate hribovou omackou.

Tip:

  • Omacku treba na konci ochutnavat. Ak chyba sladke tak viacej dzemu (cukru), ak kyslost (ocot, citron). Podavame s ryzou, chlebom, zemiakmi…

Comments