Fazulky na balkansky sposob

 

 Intro

  • Vacsinou sa podava s masom, ale aj ako hlavne jedlo s chlebom.

Ingrediencie

  • Cerstva (mrazena) zelena fazula (cca 400gr), cerstva paradajka (pripadne v konzerve) – pomer by mal byt 2:1 v prospech fazulky, 1 cibula, 1 strucik cesnak, sol, MCK, vela petrzlenova vnat, vela kopor, trosku susena mata, oregano, sol, MCK, oliv. olej, feta na posypanie. Trochu cukru ak su paradajky kysle.

Postup

  • Zelene fazulky si umyjeme a ocistime.
  • Na oleji spanime na drobno pokrajanu cibulu a potom prepuceny cesnak.
  • Pridame fazuzlu a paradajky aj so vsetkymi koreninami (okrem fety). Zakryjeme a pomaly dusime.
  • Priebezne sledujeme ci je tam dostatok vody, ak nie podlejeme prevretou vodou.
  • Ked su fazulky makke (tak ako nam to vyhovuje) dochutime a odstavime.
  • Podavame posypane fetou s chlebom.

Tip

  • Recept sa da pripravit aj so zemiakmi, ktore dusime zaroven s fazulkami do makka. Potom sa to podava ako hlavne jedlo.
  • Da sa konzumovat aj pri izbovej teplote. Na leto super aj na druhy den.

Comments