Intro
- Vdacne jedlo na leto.
Ingrediencie
- Baklazan, parmezan (parmazan, parmasan), sol, mlete cierne korenie (MCK), olej, cibula, cesnak, cervena paprika (kapia).
- Paradajkova omacka: 6ks paradajky (konzerva paradajok), oregano, cierne korenie, trocha cukru (ak su paradajky prilis trpke), sol, petrzlenova vnat, 2PL olej, 2PL parmezan.
Postup
- Baklazany si prekrojime po dlzke na 2 polovice. Vnutro si prekrojime na mriezku, posolime, okorenime, pokvapkame olejom. Polozime na plech otvorenou castou nahor.
- Ruru si predhrejeme a baklazany pecieme na funkcii grill cca 40 minut (zavisi od rury a baklazanov – maju byt makke).
- Medzitym si udusime cibulu, cesnak a papriku.
- Baklazany si lyzicou vydlabeme. Vnutro baklazanu premiesame s udusenou paprikou a pridame parmezan.Vrch posypemen parmezanom.
- Paradajkova omacka: zmiesame vsetky ingrediencie a omacku rozlozime okolo naplnenych balkazanov.
- Baklazany s omackou dame pod grill a pecieme pokial nechytia farbu a omacka nezacne bublat.
- Podavame posypane parmezanom.
Tip
- Podavala som s ryzou.
- Da sa konzumovat aj na druhy den.
- Super priloha k masu.
Comments
Post a Comment