Baklazan plneny parmezanom a paprikou

Intro

  • Vdacne jedlo na leto.

Ingrediencie

  • Baklazan, parmezan (parmazan, parmasan), sol, mlete cierne korenie (MCK), olej, cibula, cesnak, cervena paprika (kapia).
  • Paradajkova omacka: 6ks paradajky (konzerva paradajok), oregano, cierne korenie, trocha cukru (ak su paradajky prilis trpke), sol, petrzlenova vnat, 2PL olej, 2PL parmezan.

Postup

  • Baklazany si prekrojime po dlzke na 2 polovice. Vnutro si prekrojime na mriezku, posolime, okorenime, pokvapkame olejom. Polozime na plech otvorenou castou nahor.
  • Ruru si predhrejeme a baklazany pecieme na funkcii grill cca 40 minut (zavisi od rury a baklazanov – maju byt makke).
  • Medzitym si udusime cibulu, cesnak a papriku.
  • Baklazany si lyzicou vydlabeme. Vnutro baklazanu premiesame s udusenou paprikou a pridame parmezan.Vrch posypemen parmezanom.
  • Paradajkova omacka: zmiesame vsetky ingrediencie a omacku rozlozime okolo naplnenych balkazanov.
  • Baklazany s omackou dame pod grill a pecieme pokial nechytia farbu a omacka nezacne bublat.
  • Podavame posypane parmezanom.

Tip

  • Podavala som s ryzou.
  • Da sa konzumovat aj na druhy den.
  • Super priloha k masu.

Comments