Baklazan plneny fetou s paradajkovou omackou

Intro

  • Rychlovka, super na leto.

Ingrediencie

  • Baklazan, feta, sol, mlete cierne korenie (MCK), olej.
  • Paradajkova omacka: 6ks paradajky (konzerva paradajok), oregano, cierne korenie, trocha cukru (ak su paradajky prilis trpke), sol, petrzlenova vnat, 2PL olej.

Postup

  • Baklazany si prekrojime po dlzke na 2 polovice. Vnutro si prekrojime na mriezku, posolime, okorenime, pokvapkame olejom. Polozime na plech otvorenou castou nahor (vid foto).
  • Ruru si predhrejeme a baklazany pecieme na funkcii grill cca 40 minut na 200 stupnoch (zavisi od rury a baklazanov – maju byt makke).
  • Baklazany z rury vyberieme a lyzicou vydlabeme vnutro. Vnutro baklazanu premiesame s feta syrom.
  • Touto zmesou plnime baklazany.
  • Paradajkova omacka: zmiesame vsetky ingrediencie a omacku rozlozime okolo naplnenych balkazanov na plech.
  • Baklazany s omackou dame pod grill a pecieme pokial nechytia farbu a omacka nezacne bublat.
  • Podavame.

Tip

  • Podavame s chlebom, alebo cestovinou.
  • Da sa konzumovat aj na druhy den.
  • Super priloha k masu.




Comments