Zapekane zemiaky

 

 Intro

Ingrediencie

  • 1kg zemiakov, 1 kysla smotana, muskatovy oriesok, sol, MCK, olivovy olej, hrst parmezan.

Postup

  • Zemiaky si ocistime a nakrajame na cca 3mm platky (pripadne nastruhame, mali by byt tenucke).
  • Zemiaky naolejujeme (cca 4PL) a dobre posolime.
  • Do kyslej smotany zamiesame muskatovy oriesok, sol, MCK.
  • Ochutenu smotanu vylejeme do zemiakov a dobre premiesame/vmasirujeme do zemiakov (ja rukami).
  • Dobre premiesanie je dolezite, lebo chceme aby sa smotana dostala vsade, okolo vsetkych zemiakov.
  • Zemiaky navrstvyme do zapekacej misy, posypeme parmezanom a dame piect do predhriatej rury na 220st cca 50min (dlzka pecenia zavisi od zemiakov).
  • Na poslednych 10 minut odkryjeme a pripecieme z vrchu na grile.
  • Podavame.

Tip

  • Ako priloha, ale aj len tak same s kyslym mliekom (acidkom).

 

Comments