Intro
Ingrediencie
- 1kg zemiakov, 1 kysla smotana, muskatovy oriesok, sol, MCK, olivovy olej, hrst parmezan.
Postup
- Zemiaky si ocistime a nakrajame na cca 3mm platky (pripadne nastruhame, mali by byt tenucke).
- Zemiaky naolejujeme (cca 4PL) a dobre posolime.
- Do kyslej smotany zamiesame muskatovy oriesok, sol, MCK.
- Ochutenu smotanu vylejeme do zemiakov a dobre premiesame/vmasirujeme do zemiakov (ja rukami).
- Dobre premiesanie je dolezite, lebo chceme aby sa smotana dostala vsade, okolo vsetkych zemiakov.
- Zemiaky navrstvyme do zapekacej misy, posypeme parmezanom a dame piect do predhriatej rury na 220st cca 50min (dlzka pecenia zavisi od zemiakov).
- Na poslednych 10 minut odkryjeme a pripecieme z vrchu na grile.
- Podavame.
Tip
- Ako priloha, ale aj len tak same s kyslym mliekom (acidkom).
Comments
Post a Comment