Intro
- Vhodne aj na gril.
- Mozte plnit cimkolvek, my mame radi priznanu chut hribov, tak plnime takto jednoducho.
Ingrediencie
- Na hriby: Portobello hriby/huby (velke
sampiony), parmazan, mozzarella (na vrch), vela petrzlenovej vnate, oregano, 2CL
kapary, sol, MCK, olej.
- Zemiaky, paradajky (ja ovalne), olej, sol, MCK, mlete chilly.
Postup
- Zemiaky: ocistime, nakrajame na ¼ a dame varit vo vode. Varime do polomakka. Tzn. ked zemiak vyberieme a vydlicka nam ho este nerozpoli, ale uz sa vcelku daju napichnut, tak to je spravna konzistencia.
- Zemiaky zlejeme, naolejujeme a posolime, zamiesame a dame do zapekacej misy.
- Zemiaky grilujeme na funkcii gril, aby schrumkaveli (cca 15min, na 200st, vyssia mriezka). Budu makke zvnutra ale chrumkave zvonku.
- Hriby: umyjeme a odstranime stopky (ktore nevyhodime), hriby si naolejujeme, posolime a okorenime.
- Stopky si nakrajame na male kusky. Zmiesame s koreninami a trochou parmazanu. Touto zmesou plnime hriby. Na vrch navrstvime na kusky pokrajanu mozarellu.
- Paradajky si nakrajame na polovicky.
- Na plech si poukladame plnene hriby a paradajky.
- Vsetko posolime, pokorenime a pokvapkame olejom.
- Pecieme na grille na stredne nizkej mriezke na 200st cca 20min.
- Poslednych 5min presunieme plech vyssie a grilujeme na 220st, aby nam mozzarella schrumkavela.
- (Zemiaky mame tiez medzicasom v rure na najspodnejsej mriezke, aby nevychladli).
- Podavame.
Tip
- Pripravit sa takto daju hriby aj bez paradajok. Ale tie nam spolu s hribami pustia vyborny vypek.
Comments
Post a Comment