Pecene plnene Portobello hriby

 

 Intro

  • Vhodne aj na gril.
  • Mozte plnit cimkolvek, my mame radi priznanu chut hribov, tak plnime takto jednoducho.

Ingrediencie

  • Na hriby: Portobello hriby/huby (velke sampiony), parmazan, mozzarella (na vrch), vela petrzlenovej vnate, oregano, 2CL kapary, sol, MCK, olej.
  • Zemiaky, paradajky (ja ovalne), olej, sol, MCK, mlete chilly.

 Postup

  • Zemiaky: ocistime, nakrajame na ¼ a dame varit vo vode. Varime do polomakka. Tzn. ked zemiak vyberieme a vydlicka nam ho este nerozpoli, ale uz sa vcelku daju napichnut, tak to je spravna konzistencia.
  • Zemiaky zlejeme, naolejujeme a posolime, zamiesame a dame do zapekacej misy.
  • Zemiaky grilujeme na funkcii gril, aby schrumkaveli (cca 15min, na 200st, vyssia mriezka). Budu makke zvnutra ale chrumkave zvonku.

 

  • Hriby: umyjeme a odstranime stopky (ktore nevyhodime), hriby si naolejujeme, posolime a okorenime.
  • Stopky si nakrajame na male kusky. Zmiesame s koreninami a trochou parmazanu. Touto zmesou plnime hriby. Na vrch navrstvime na kusky pokrajanu mozarellu.
  • Paradajky si nakrajame na polovicky.
  • Na plech si poukladame plnene hriby a paradajky.
  • Vsetko posolime, pokorenime a pokvapkame olejom.
  • Pecieme na grille na stredne nizkej mriezke na 200st cca 20min.
  • Poslednych 5min presunieme plech vyssie a grilujeme na 220st, aby nam mozzarella schrumkavela.
  • (Zemiaky mame tiez medzicasom v rure na najspodnejsej mriezke, aby nevychladli).
  • Podavame.

Tip

  • Pripravit sa takto daju hriby aj bez paradajok. Ale tie nam spolu s hribami pustia vyborny vypek.

 

Comments