Muffiny zo zvysnej zemiakovej kase

 Intro

  • Vyuzitie zvyskovej zemiakovej kase. Pre deti vynikajuce. Potrebujeme muffinovy pekac (da sa aj bez neho priamo na plech s papierom na pecenie).

Ingrediencie

  • Zvyskova zemiakova kasa (my ju pripravujeme s maslom a mliekom) z asi 1/2kg zemiakov, 1 vajce, 1PL parmazan (syr). Maslo/olej na vytretie pekaca.

Postup

  • Do zemiakovej kase si vmiesame vajce a parmazan. Dobre premiesame.
  • Muffinovu formu (mufin) si velmi dobre potrieme maslom.
  • Ruru si predhrejeme.
  • Do muffinovych foriem porciujeme zemiakovu hmotu.
  • Pecieme v rure na 200st cca 20min. Pokial nam povrch trosku nezhnedne.
  • Podavame.

Tip

  • Daju sa pripravit aj zo zmrazenej zemiakovej kase. Tym ze sa v rure tepelne spracuju, nemalo by tam byt ziadne riziko.
  • Podavame ako prilohu k jedlam, prip. ako snack.

Comments