Intro
- Vyuzitie zvyskovej zemiakovej kase. Pre
deti vynikajuce. Potrebujeme muffinovy pekac (da sa aj bez neho priamo na plech s papierom na pecenie).
Ingrediencie
- Zvyskova zemiakova kasa (my ju pripravujeme s maslom a mliekom) z asi 1/2kg zemiakov, 1 vajce, 1PL parmazan (syr). Maslo/olej na vytretie pekaca.
Postup
- Do zemiakovej kase si vmiesame vajce a parmazan. Dobre premiesame.
- Muffinovu formu (mufin) si velmi dobre potrieme maslom.
- Ruru si predhrejeme.
- Do muffinovych foriem porciujeme zemiakovu hmotu.
- Pecieme v rure na 200st cca 20min. Pokial nam povrch trosku nezhnedne.
- Podavame.
Tip
- Daju sa pripravit aj zo zmrazenej zemiakovej kase. Tym ze sa v rure tepelne spracuju, nemalo by tam byt ziadne riziko.
- Podavame ako prilohu k jedlam, prip. ako snack.
Comments
Post a Comment