Jablkovy kolac na panvici (3 jablka, 1 vajce…)


 Intro

  • 10 minut pripravy, 30 minut na panvici = stavnaty jablkovy kolac.
  • V lete bez zapinania rury.

Ingrediencie

  • 3x jablko ocistene a nakrajane na mesiaciky, skorica, 30gr maslo, 30gr cukor, skorica
  • Na cesto: 1x vajce, 25gr cukor, 1PL med, 1PL vanilkovy cukor, 1PL prasok do peciva, 2PL slnecnicovy olej, 150ml kysla smotana (kefir), susene hrozienka, 140gr muka.

Postup

  • Na panvici si zohrejeme maslo a ked je stopene zapracujeme cukor. Nechame za miesania prepojit a poukladame na panvicu jablka, ktore dusime cca 7min.
  • Zatial priprava cesta:
  • Zmiesame: 1x vajce, 25gr cukor, 1PL med, 1PL vanilkovy cukor, 1PL prasok do peciva, 2PL slnecnicovy olej, 150ml kysla smotana (kefir), susene hrozienka, 140gr muka.
  • Jablka posypeme skoricou a zalejeme cestom, prikryjeme a nechame na strednom ohni pomaly varit cca 20-30 min.
  • Spajdlou vyskusame, ci je kolac hotovy. Ak sa cesto na spajdlu nelepi, kolac je hotovy.
  • Panvicu zakryjeme tanierom a preklopime, z taniera presunieme na panvicu.
  • A pecieme z druhej strany este 10min.
  • Podavame.

Tip

  • Kolac je tenucky (dietny), stavnaty a plny jablk.
  • Tip na leto kedy nemusite zapinat ruru.
  • Chuti aj na druhy den.

 


Comments