Intro
- 10 minut pripravy, 30 minut na panvici = stavnaty jablkovy kolac.
- V lete bez zapinania rury.
Ingrediencie
- 3x jablko ocistene a nakrajane na mesiaciky, skorica, 30gr maslo, 30gr cukor, skorica
- Na cesto: 1x vajce, 25gr cukor, 1PL med, 1PL vanilkovy cukor, 1PL prasok do peciva, 2PL slnecnicovy olej, 150ml kysla smotana (kefir), susene hrozienka, 140gr muka.
Postup
- Na panvici si zohrejeme maslo a ked je stopene zapracujeme cukor. Nechame za miesania prepojit a poukladame na panvicu jablka, ktore dusime cca 7min.
- Zatial priprava cesta:
- Zmiesame: 1x vajce, 25gr cukor, 1PL med, 1PL vanilkovy cukor, 1PL prasok do peciva, 2PL slnecnicovy olej, 150ml kysla smotana (kefir), susene hrozienka, 140gr muka.
- Jablka posypeme skoricou a zalejeme cestom, prikryjeme a nechame na strednom ohni pomaly varit cca 20-30 min.
- Spajdlou vyskusame, ci je kolac hotovy. Ak sa cesto na spajdlu nelepi, kolac je hotovy.
- Panvicu zakryjeme tanierom a preklopime, z taniera presunieme na panvicu.
- A pecieme z druhej strany este 10min.
- Podavame.
Tip
- Kolac je tenucky (dietny), stavnaty a plny jablk.
- Tip na leto kedy nemusite zapinat ruru.
- Chuti aj na druhy den.
Comments
Post a Comment