Intro
- Taka klasika, ktora nikdy nesklame.
Ingrediencie
- 6ks bravcove vyklepane rezne, 4ks mlada cibula (cela, aj so zelenym) nakrajana na dlhsie pasiky, slanina (sunka) nakrajana na pruzky/kusky, zavarane sampinony (akekolvek hriby/huby), 1 strucik cesnak, muka, olej, sol, MCK, horcica.
Postup
- Marinada: 2PL oliv. olej, 2CL horcica (u nas Dijon), MCK, sol.
- Marinadu vmasirujeme do masa a nechame cez noc marinovat.
- Slaninu (sunku) si udusime do chrunkava na oleji.
- Pridame jarnu cibulu a dusime.
- Medzitym si rezne vyberieme z marinady a obalime v muke.
- Slaninu a cibulu si vyberieme z hrnca a rezne prudko na vypeku opecieme, aby sa nam maso zatiahlo. Nebojme sa prismazit, omacka bude chutit lepsie.
- Vmiesame cibulu a slaninu a podlejeme vodou zo zavaranych sampinonov + voda (ak treba).
- Dusime 20min.
- Pridame sampinony a dusime dalsich 10-15min.
- Dochutime.
- Podavame s ryzou.
Tip
- Ja som omacku trochu zredukovala, ale ak mate radi viacej, treba zaliat viacou vodou a zahustit.
Comments
Post a Comment