Dusene bravcove platky s jarnou cibulou a sampinonmi

 

 Intro

  • Taka klasika, ktora nikdy nesklame.

Ingrediencie

  • 6ks bravcove vyklepane rezne, 4ks mlada cibula (cela, aj so zelenym) nakrajana na dlhsie pasiky, slanina (sunka) nakrajana na pruzky/kusky, zavarane sampinony (akekolvek hriby/huby), 1 strucik cesnak, muka, olej, sol, MCK, horcica.

Postup

  • Marinada: 2PL oliv. olej, 2CL horcica (u nas Dijon), MCK, sol.
  • Marinadu vmasirujeme do masa a nechame cez noc marinovat.
  • Slaninu (sunku) si udusime do chrunkava na oleji.
  • Pridame jarnu cibulu a dusime.
  • Medzitym si rezne vyberieme z marinady a obalime v muke.
  • Slaninu a cibulu si vyberieme z hrnca a rezne prudko na vypeku opecieme, aby sa nam maso zatiahlo. Nebojme sa prismazit, omacka bude chutit lepsie.
  • Vmiesame cibulu a slaninu a podlejeme vodou zo zavaranych sampinonov + voda (ak treba).
  • Dusime 20min.
  • Pridame sampinony a dusime dalsich 10-15min.
  • Dochutime.
  • Podavame s ryzou.

Tip

  • Ja som omacku trochu zredukovala, ale ak mate radi viacej, treba zaliat viacou vodou a zahustit.

 

Comments