Intro
- Husta intenzivna omacka na cestoviny.
Ingrediencie
- Cestoviny.
- Na omacku: Niva syr (akykolvek modry syr, netreba ho vela, lebo je intenzivny), smotana na varenie (prip. smotanovy syr), bazalka (susena), cesnak, chilli paprika, parmazan, mlieko. Olej.
Postup
- Cestoviny si uvarime v slanej vode do polomakka a ked zlejeme, ponechame si cca 2dc vody v ktorej sa varili v salke na strane. Zliate cestoviny trosku poolejujeme, aby sa nam nezlepili.
- Nivova omacka:
- Cesnak si kratko podusime na oleji a zalejeme trochou smotany, pridame nivu syr, trochu vody z cestovin, bazalku, chilli papricky (pokrajane na kolieska) a na malom ohni nechame prevriet.
- Konzistenciu upravujeme: ak je prilis husta pridame trochu mlieka (vody z cestovin), ak je prilis riedka pridame parmazan.
- Ochutime.
- Do omacky vsypeme cestoviny, nechame vsetko este spolocke prebublat.
- Ochutime, upravime konzistenciu tak ako nam to vyhovuje.
- Podavame.
Tip
- V tomto recepte neudavam presne mnozstva ingrediencii.
- Vsetko zavici od mnozstva cestovin, preferencii chuti a hustoty omacky.
- Je treba ale brat do uvahy, ze omacka na cestovinach chladnutim hustne (aj vdaka skrobu vo vode z cestovin), takze pripravit radsej redsiu.
Comments
Post a Comment