Cestoviny v nivovej omacke

Intro

  • Husta intenzivna omacka na cestoviny.

Ingrediencie

  • Cestoviny.
  • Na omacku: Niva syr (akykolvek modry syr, netreba ho vela, lebo je intenzivny), smotana na varenie (prip. smotanovy syr), bazalka (susena), cesnak, chilli paprika, parmazan, mlieko. Olej.

Postup

  • Cestoviny si uvarime v slanej vode do polomakka a ked zlejeme, ponechame si cca 2dc vody v ktorej sa varili v salke na strane. Zliate cestoviny trosku poolejujeme, aby sa nam nezlepili.
  • Nivova omacka:
  • Cesnak si kratko podusime na oleji a zalejeme trochou smotany, pridame nivu syr, trochu vody z cestovin, bazalku, chilli papricky (pokrajane na kolieska) a na malom ohni nechame prevriet.
  • Konzistenciu upravujeme: ak je prilis husta pridame trochu mlieka (vody z cestovin), ak je prilis riedka pridame parmazan.
  • Ochutime.
  • Do omacky vsypeme cestoviny, nechame vsetko este spolocke prebublat.
  • Ochutime, upravime konzistenciu tak ako nam to vyhovuje.
  • Podavame.

Tip

  • V tomto recepte neudavam presne mnozstva ingrediencii.
  • Vsetko zavici od mnozstva cestovin, preferencii chuti a hustoty omacky.
  • Je treba ale brat do uvahy, ze omacka na cestovinach chladnutim hustne (aj vdaka skrobu vo vode z cestovin), takze pripravit radsej redsiu.

Comments