Zelerove pyre s karamelizovanymi cibulami v balsamiku

 

Intro

  • Super lahke, super zdrave a super lacne.
  • Aj k masu.

Ingrediencie:

  • ½ Zeleru, 4PL olej, kocka masla (1.5x1.5cm), 1/4CL muskatovy oriesok, sol, MCK.
  • 1 Cibula, cierne balsamiko.

Postup:

  • Zeler ocistime, nakrajame a dame varit do vody.
  • Zeler varime do makka a zlejeme vodu.
  • Do zeleru pridame olej, maslo, sol, MCK, muskatovy oriesok a rozmixujeme prip. popucime vydlickou.
  • Zeler prikrijeme aby chute dosli.

 

  • Cibulu si pokrajame na mesiaciky.
  • V pohari zo zavaranin si zmiesame: 2PL olej, 1PL cierne balsamiko, sol, MCK. 
  • Mixujeme, mixujeme aby sa nam to prejilo.
  • Grilujeme v rure cca 10min, podla toho ako mate cibulu radi (ja najprv na menej a ku koncu pridam teplotu, mame radi chumkavejsiu).
  • Podavame tak ako na obrazku.

Tip:

Pyre sa da podavat aj na druhy den.

Comments