Intro
- Z ryze zo vcera (samozrejme cerstva by bola lepsia). Ja ale vzdy robim rizoto z uz uvarenej ryze na al dente styl.
Ingrediencie
- Uvarena ryza (cca 350gr), 20cm poru, 1 hrst mrazeny hrasok, 1 hrst mrazene zelene fazulky, ½ nakrajana cibula, 2 struciky pretlaceny cesnak, CMK, sol, 2 hrste narajbanehy parmezanu, 1 PL masla.
Postup
- Udusime si cibulu a ked je sklovita pridame cesnak na cca 20sek a nasledne por so zmrazenou fazulkou. Posolime a pokorenime (MCK). Dusime.
- Ked je vsetko makke tak do chrumkava pridame nasu ryzu a podlejeme trochou vody, nechame prevarit, aby to bublalo.
- Pridame maslo, nechame rozpustit a hned 1. hrst parrmezanu.
- Premiesame. Parmesan s maslom a tekutinou z dusenia by mal vytvorit mliecnu stavu okolo ryze. Redukujeme podla toho aku konzistenciu rizota mate radi.
- Podavame posypane.
Tip
My mame radu rizoto hutnejsie. Pokial mate radi
kasovitejsie/vodnatejsie pridajte viacej vody a neredukujte. Vytvori sa vam kasivotejsia/vodnatejsia
rizotova konzistencia.
Comments
Post a Comment