Zelene rizoto (fazulky, hrasok, por)

 

 Intro

  • Z ryze zo vcera (samozrejme cerstva by bola lepsia). Ja ale vzdy robim rizoto z uz uvarenej ryze na al dente styl.

Ingrediencie

  • Uvarena ryza (cca 350gr), 20cm poru, 1 hrst mrazeny hrasok, 1 hrst mrazene zelene fazulky, ½ nakrajana cibula, 2 struciky pretlaceny cesnak, CMK, sol, 2 hrste narajbanehy parmezanu, 1 PL masla.

Postup

  • Udusime si cibulu a ked je sklovita pridame cesnak na cca 20sek a nasledne por so zmrazenou fazulkou. Posolime a pokorenime (MCK). Dusime.
  • Ked je vsetko makke tak do chrumkava pridame nasu ryzu a podlejeme trochou vody, nechame prevarit, aby to bublalo.
  • Pridame maslo, nechame rozpustit a hned 1. hrst parrmezanu.
  • Premiesame. Parmesan s maslom a tekutinou z dusenia by mal vytvorit mliecnu stavu okolo ryze. Redukujeme podla toho aku konzistenciu rizota mate radi.
  • Podavame posypane.

Tip

My mame radu rizoto hutnejsie. Pokial mate radi kasovitejsie/vodnatejsie pridajte viacej vody a neredukujte. Vytvori sa vam kasivotejsia/vodnatejsia rizotova konzistencia.

 

Comments