Intro
- Co so starsou bagetou? Toto.
- Deti budu saliet.
- Je mozne spravit aj 5 naraz.
Ingrediencie:
- 1 vajce, bageta (lepsie ten vacsi typ) ja som mala “stihlu”, maslo (olej), sol, korenie (akekolvek chcete: cervena paprika, MCK), zelenina ako priloha podla vlastneho vyberu.
Postup:
- Nahrejeme si ruru.
- Odkrojime si kus bagety taky aby sa nam tam zmestilo 1 vajce.
- Na vrchu bagety si vyrezeme ovalny otvor (tak ako na foto).
- Vydlabeme sriedku, tak aby sme mali dostatocny otvor na vajce.
- Vnutro si vymaslovime (naolejujeme), osolime a nakorenime.
- Do vnutra rozbijeme opatrne vajce.
- Na zapekaciu misu si dame alobal (ktory naolejujeme
na spodu, aby sa nam bageta neprilepila) a polozime bagetu plnenu vajcom.
- Bagetu prikryjeme alobalom, ale tak aby sa nam nedotykal vajca (cize si urobime taku striesku).
- Na strede rury pri 220st som takto piekla 10min a potom som uz z casu na cas sledovala, ci je vajce uvarene (podla bielka).
- Zavisi ako mate vajcia radi, pecte dlhsie.
- Nakoniec som este dala na grill aby bageta schrumkavela.
- Vyberiema a bagetu potrieme maslom (olejom).
- Podavame.
Tip:
- Sriedku (vybrate vnutro z bagety) je mozne pouzit na zahustenie polievok, na krutony do salatov prip. do plniek do kurata (na plnku sa da sriedka aj zamrazit).
Comments
Post a Comment