Intro
- Z tejto davky mi vysiel tatarak na cca 15-20 bagetovych kruzkov, jemnucko natretych. A naklady minimalne. (Vsetko struhame na najmensom struhadle, mnozstvo vid. nizsie).
Ingrediencie
- 4PL mrkva, 4PL zeler, 7PL syr (gouda, emental), 7 podrvenych vlasskych orechov, 2PL oliv.olej, 1/2PL soja, 1/2PL worcesterska omacka, 1/2PL dijon horcica, 1/2 estragon horcica (alebo 1PL horcica normal), 2 struciky pretlaceneho cesnaku, 1/2 na drobno nakrajanej cibule, 1/2PL kecup, 2PL paradajkovy pretlak, sol, MCK.
- Mnozstvo je odhadom - 4PL mrkvy bola prakticky 1 vacsia mrkva a v takom istom mnozstve pridajte aj kus zeleru (ten tam nebudete citit ak mate na neho averziu).
Postup
- Zeleninu a syr (nastruhame, tak ako spominane hore) zmiesame so vsetkymi ingredienciami.
- Najprv to ide tazsie, ale postupne sa ta masa uvolni a zacne sa pekne prepajat.
- Vymiesame velmi dobre, dochutime ako nam to vyhovuje (sol, MCK) a dame do chladu, min. 1 hodinu treba nechat postat.
- Podavame na hriankach (pocesnakovanych). Alebo chlebiku.
Tip
- Najlepsi je na druhy den, alebo min ½ dna odstaty.
- Mozme podavat aj zmiesany so surovym zltkom.
- Pouzitelny aj na party (ako dezert podavat zuvacky).
Comments
Post a Comment