Intro
- Takto mi chuti asi najviac. Pre navstevu pockaju v chladnicke dost dlhu chvilu, takze sa daju pred-pripravit.
Ingrediencie:
- 1 balenie udenehy losos, Crème Fraiche (alebo akykolvek podobny product) cca 100gr, uhorka, 1PL kopor (moze byt aj suseny), sol, MCK, 1 PL citron stava.
- Chute si je ale potrebne nastavit tak, ako vam to vyhovuje. (My mame radi viacej kyslosti).
Postup:
- Crème Fraiche si zmiesame so vsetkymi ingredienciami (okrom lososa a uhorky). Plnka je hotova.
- Uhorky si po dlzke rozstvrtime.
- Udeny losos si rozbalime.
- Platky si poukladame do stvorca kde sa prekryvaju asi 1cm.
- Vytvorime si velky stvorec (ako na strudlu) ale musia sa vzajomne prekryvat tym 1cm).
- Natrieme masu z Crème Fraiche, cca 0.5cm vrstvu.
- 0.5cm pred kocom rolady si plnku uz nenanasame, aby sa nam rolada dala ukoncit.
- 1cm od kraja si polozime uhorku, okraj cez nu prelozime a zaciname rolovat.
- Nepritlacame aby sa nam plnka nevytlacila mimo rolady.
- Zrolovanu roladu, dame na 5min do chladnicky.
- Vyberieme a krajame na cca 1cm slimaky.
- Dobre je ich este zachladit a podavame.
Tip:
Su dobre k salatom, s chlebom, pre nastevy, k telke.
Comments
Post a Comment