Roladky z udeneho lososa plnene uhorkou

Intro

  • Takto mi chuti asi najviac. Pre navstevu pockaju v chladnicke dost dlhu chvilu, takze sa daju pred-pripravit.

Ingrediencie:

  • 1 balenie udenehy losos, Crème Fraiche (alebo akykolvek podobny product) cca 100gr, uhorka, 1PL kopor (moze byt aj suseny), sol, MCK, 1 PL citron stava.
  • Chute si je ale potrebne nastavit tak, ako vam to vyhovuje. (My mame radi viacej kyslosti).

Postup:

  • Crème Fraiche si zmiesame so vsetkymi ingredienciami (okrom lososa a uhorky). Plnka je hotova.
  • Uhorky si po dlzke rozstvrtime.
  • Udeny losos si rozbalime.
  • Platky si poukladame do stvorca kde sa prekryvaju asi 1cm.
  • Vytvorime si velky stvorec (ako na strudlu) ale musia sa vzajomne prekryvat tym 1cm).
  • Natrieme masu z Crème Fraiche, cca 0.5cm vrstvu.
  • 0.5cm pred kocom rolady si plnku uz nenanasame, aby sa nam rolada dala ukoncit.
  • 1cm od kraja si polozime uhorku, okraj cez nu prelozime a zaciname rolovat.
  • Nepritlacame aby sa nam plnka nevytlacila mimo rolady.
  • Zrolovanu roladu, dame na 5min do chladnicky.
  • Vyberieme a krajame na cca 1cm slimaky.
  • Dobre je ich este zachladit a podavame.

Tip:

Su dobre k salatom, s chlebom, pre nastevy, k telke.

Comments