Pecena jahnacina s karamelizovanymi mrkvami

 

Intro

  • Jemnucke makucke maso so sladkou mrkvickou.

Ingrediencie:

  • Jahnacina, mrkva, 1CL hnedy cukor, 1PL maslo, ryza, olivy, olej, oregano, MCK, cesnak, sol, petrzlenova vnat.

Postup:

  • Jahnacinu si den vopred potrieme roztlacenym cesnakom, solou, MCK a olejom. Vsetko poriadne votrieme do masa.
  • Marinujeme cez noc. Podlejeme cca 2dc vody a pecieme vo vyhriatej rure na 220st najprv 2hod, potom 1 hod na 220 a cca 10min pod grilom a polievame vypekom.
  • Karamelizovane mrkvy: mrkvy si ocistime, nakrajame a dame varit do vriacej vody do chrumkava.
  • Mrkvy z vody vyberieme a restujeme na horucom masle s cukrom do makka a to za staleho miesania, pridame aj MCK.
  • Ryzu standardne uvarime a po dokonceni rozmiesame s nadrobno pokrajanou petrzlenovou vnatou, solou a MCK.
  • Podavame s vypekom.

Tip:

  • Jahnacinu nechat 10 min postat pred podavanim.


Comments