Intro
- Jemnucke makucke maso so sladkou mrkvickou.
Ingrediencie:
- Jahnacina, mrkva, 1CL hnedy cukor, 1PL maslo, ryza, olivy, olej, oregano, MCK, cesnak, sol, petrzlenova vnat.
Postup:
- Jahnacinu si den vopred potrieme roztlacenym cesnakom, solou, MCK a olejom. Vsetko poriadne votrieme do masa.
- Marinujeme cez noc. Podlejeme cca 2dc vody a pecieme vo vyhriatej rure na 220st najprv 2hod, potom 1 hod na 220 a cca 10min pod grilom a polievame vypekom.
- Karamelizovane mrkvy: mrkvy si ocistime, nakrajame a dame varit do vriacej vody do chrumkava.
- Mrkvy z vody vyberieme a restujeme na horucom masle
s cukrom do makka a to za staleho miesania, pridame aj MCK.
- Ryzu standardne uvarime a po dokonceni rozmiesame
s nadrobno pokrajanou petrzlenovou vnatou, solou a MCK.
- Podavame s vypekom.
Tip:
- Jahnacinu nechat 10 min postat pred podavanim.
Comments
Post a Comment