Omacka z varenych vajec

 

Intro

  • Zuzitkovanie uvarenych vajec.
  • Mozme pouzit ako omacku na maso, varenu sunku, len s chlebom.

Ingrediencie

  • 2 na tvrdo uvarene vajcia, 300ml kyslej smotany (na varenie), 1PL muka, 1PL maslo, sol, MCK, 1CL horcica, 2ks nakladane uhorky, 1PL suseny kopor (hrst cerstveho), mlieko podla potreby.

Postup

  • 1. vajce si nakrajame na mensie kusky (pojde do omacky).
  • Uhorky si nakrajame na male kusky.
  • Maslo si roztopime a oprazime na nom muku, ked zacne zlatoviet podlejeme smotanou.
  • Pridame sol, MCK, horcicu a uhorky. Redukujeme za staleho miesania na konzistenciu ktoru mame radi (bud hustejsiu, alebo redsiu, ak redsiu podlievame mliekom).
  • Vmiesame 1. vajce a suseny kopor, nechame este 5sek prejst varom.
  • Odstavime.
  • Podavame s 2. rozkrajanym vajcom na strane.

Tip

  • Vydrzi do druheho dna.
  • Kyslost, slanost, sladkost, ostrost je potrebne odhadnut podla vlastnych preferencii.

Comments