Intro
- Zuzitkovanie uvarenych vajec.
- Mozme pouzit ako omacku na maso, varenu sunku, len s chlebom.
Ingrediencie
- 2 na tvrdo uvarene vajcia, 300ml kyslej smotany (na varenie), 1PL muka, 1PL maslo, sol, MCK, 1CL horcica, 2ks nakladane uhorky, 1PL suseny kopor (hrst cerstveho), mlieko podla potreby.
Postup
- 1. vajce si nakrajame na mensie kusky (pojde do omacky).
- Uhorky si nakrajame na male kusky.
- Maslo si roztopime a oprazime na nom muku, ked zacne zlatoviet podlejeme smotanou.
- Pridame sol, MCK, horcicu a uhorky. Redukujeme za staleho miesania na konzistenciu ktoru mame radi (bud hustejsiu, alebo redsiu, ak redsiu podlievame mliekom).
- Vmiesame 1. vajce a suseny kopor, nechame este 5sek prejst varom.
- Odstavime.
- Podavame s 2. rozkrajanym vajcom na strane.
Tip
- Vydrzi do druheho dna.
- Kyslost, slanost, sladkost, ostrost je potrebne odhadnut podla vlastnych preferencii.
Comments
Post a Comment