Nove zemiaky rozbite do chrumkava s cesnakom (petrzlenovy dip)

 

Intro

  • Vari sa to same, rychlovka do chrumkava a plus ten cesnak...

Ingrediencie:

  • 7 zemiakov (alebo aj viac), sol, MCK, 7 strucikov cesnaku.

Postup:

  • Zemiaky si neosupeme, supku ponechame, ale dobre precistime pomocou silikonovej dratenky.
  • Dame v celku varit na cca 10min.
  • Vidlickou skusame makkost, pokial su polotvrde – odstavime. Nesmu byt uplne makke.
  • Nahrejeme si ruru na 200st.
  • Na plech dame papier na pecenia a polozime zemiaky.
  • Zemiaky pastou (rukou) jemne zatlacime aby vznikli jemne roztlacene zemiaky, ale stale zostali v celku (vid foto dole).
  • Cesnakove struciky si umyjeme a polozime na plech.
  • Vsetko pokvapkame olejom a posolime.
  • Dame do rury na grill cca 15min, ale treba kontrolovat farbu.
  • Ja som 1x potrela olejom pocas pecenia.
  • Podavame.

Tip:

  • Podavame aj k masu, pripadne len s dipom (pozri nasledujuci post).


 

Comments