„Lievance“ v sendvicovaci (hrozienkovo-skoricove)

Intro

  • Makke, vydrzia aj do druheho dna a vhodne ako desiata pre deti do skoly.

Ingrediencie:

  • 2vajcia, 200gr muka (ja pouzivam spaldovu), 50gr cukor, kavova lyz. PDP, 8gr vanilka cukor, stipka skorice, 80gr roztopeneho masla, 100ml mlieko, hrst susenych hrozienok, olej (na potretie sandvicovaca).

Postup:

  • Zo vsetkych surovin si vypracujeme cesto (okrem oleja).
  • Nechame postat 20min aby sa chute prepojili a hrozienka trosku zmakli.
  • Sendvicovac si nahrejeme.
  • Pred prvou davkou si vsetky strany dobre potrieme olejom a cesto lejeme na vodorovnu stranu tak aby zaplnilo formicky. Zaklepneme hornou castou.
  • Dlzku pecenia si musime odskusat, odpozorovat cas.
  • Priebezne kontrolujeme, ked uz lahucko hnednu vyberame.
  • Pred kazdou davkou len pretrieme sendvicovat olejom a pokracujeme.
  • Podavame

Tip

  • Prva davka nemusi hned byt super uspesna, ale po druhej to uz ide. Hlavne treba ustriehnut cas.


 

Comments