Intro
- Saganaki. Grecka kuchyna je vynikajuca. Proste jej nic nechyba.
- Do tohto receptu nemusi ist cele balenie 100 kreviet :), staci 3-4 (na kazdy tanier naservirovat 1-2) a oni dodaju celej omacke tu morsku chut. A o to vlastne ide.
Ingrediencie:
- Mrazene krevety, cherry paradajky pokrajane na 1/2ky, 3 struciky na kolieska nakrajaney cesnak, 3CL oregano, sol, 1dc oliv. olej, chilly, 1 cele balenie feta syr. Cestoviny linguine/spagety (podla mna akekolvek sa hodia okrem fliackov).
Postup:
- Na oleji si udusime cesnak, nie dlho aby nezhorkol, len aby chytil zltkastu farbu. Ide o to, aby nam olej nasal cesnakovu chut a tym cela omacka.
- Pridame paradajky, oregano, sol, chilli a dusime paradajky do makka na nizkom ohni.
- Zaroven si dame varit linguine, ktore sledujeme a ked su al dente (polotvrde) odstavime, zlejeme a trosku naolejujeme, aby sa nelepili.
- Ked mame paradajky podusene do makka, cast z nich v panvici trosku pritlacime, aby pustili stavu, ale cast nechame v celku.
- Pridame zmrazene krevety a nechame varit. Pridame ohen, aby sa nam voda ktoru pustia vyparila. Malo by to cele bublat.
- Po par minutach ked su krevety biele a nie priehladne pridame ½ balenia fety a nechame v omacke rozpustit.
- Odstavime.
- Linguine naservirujeme a polejeme omackou s krevetami a posypene zvysnou castou feta syru.
- Podavame.
Tip:
- Chuti najlepsie cerstve.
Comments
Post a Comment