Krevety s linguinami (na grecky sposob)

 

Intro

  • Saganaki. Grecka kuchyna je vynikajuca. Proste jej nic nechyba.
  • Do tohto receptu nemusi ist cele balenie 100 kreviet :), staci 3-4 (na kazdy tanier naservirovat 1-2) a oni dodaju celej omacke tu morsku chut. A o to vlastne ide.

Ingrediencie:

  • Mrazene krevety, cherry paradajky pokrajane na 1/2ky, 3 struciky na kolieska nakrajaney cesnak, 3CL oregano, sol, 1dc oliv. olej, chilly, 1 cele balenie feta syr. Cestoviny linguine/spagety (podla mna akekolvek sa hodia okrem fliackov).

Postup:

  • Na oleji si udusime cesnak, nie dlho aby nezhorkol, len aby chytil zltkastu farbu. Ide o to, aby nam olej nasal cesnakovu chut a tym cela omacka.
  • Pridame paradajky, oregano, sol, chilli a dusime paradajky do makka na nizkom ohni.
  • Zaroven si dame varit linguine, ktore sledujeme a ked su al dente (polotvrde) odstavime, zlejeme a trosku naolejujeme, aby sa nelepili.
  • Ked mame paradajky podusene do makka, cast z nich v panvici trosku pritlacime, aby pustili stavu, ale cast nechame v celku.
  • Pridame zmrazene krevety a nechame varit. Pridame ohen, aby sa nam voda ktoru pustia vyparila. Malo by to cele bublat.
  • Po par minutach ked su krevety biele a nie priehladne pridame ½ balenia fety a nechame v omacke rozpustit.
  • Odstavime.
  • Linguine naservirujeme a polejeme omackou s krevetami a posypene zvysnou castou feta syru.
  • Podavame.

Tip:

  • Chuti najlepsie cerstve.

Comments