Kacaci vyvar (tak trochu po cinsky)

 

 

Intro

  • Ked peciem kacku, tak surove kridla a krk vzdy dam zamrazit a pouzijem vyhradne na polievku.

Ingrediencie

  • Kacka (kridla, krky, cokolvek-teraz len kridla a krky), polievkova zelenina (mrkva, zeler, petrzlen, 1 cela cibula, 2 struciky cesnak). 2PL sojova omacka, 2PLworcesterova omacka (na vyvar z 2 kridel a jedneho krku v cca 3-4l vody). Hriby. Chilli. Koriandrova vnat.
  • Vajecne cinske rezance (alebo akekolvek vajecna cestovina ale asi skor rezance).

Postup

  • Kacacie maso si dame varit, celkovy cas 3 hodiny.
  • Po 2 hodinach vlozime 1 celu mrkvu, cibulu a cesnak (v celku, aby vyvar mal tu spravnu chut).
  • Dalej varime.
  • Zvysok zeleniny si nakrajame na male kusky a 20 min pred dovarenim pridame do polievky aj s oboma omackami, hribami a chilli.
  • Rezance si kratko povarime nie uplne do makka, mali by dojst v polievke a servirujeme na tanier, kde ich zalejeme vyvarom so zeleninou.
  • Podavame posypane koriandrom.

Tip

  • Pred podavanim, nechajme 5min postat, aby sa chute prepojili a rezance nasiakli chut polievky.
  • Moze sa aplikovat aj na kuracinu.

 

Comments