Husta paradajkova polievka (s parmezanovymi chipsami)

 

Intro

  • Je vynikajuca aj chladnejsia v lete a aj horuca v zime…

Ingrediencie:

  • 3-konzervy olupanych paradajok (alebo 1kg cerstvych, naparenych a olupanych), 1 cerstva cervena paprika (kapara), 2 stredne cibule, 2 struciky cesnaku, 2-3 hrste cerstvej bazalky (2-3CL susenej bazalky), 0,5dc oliv. olej, 2CL udenej mletej papriky, sol, MCK podla chute, cukor.

Postup:

  • Nakrajanu cibulu si udusime, pridame cesnak a dusime dalej, pridame kaparu. Dusime dalej.
  • Pridame paradajky a cca 2dc vody (nie viacej) a vsetky ostatne korenia.
  • Varime a zmixuje.
  • Ochutname. Pridame podla potreby sol, cukor, korenie.
  • Podavame.

Tip:

  • Super s bagetou (namacat - mnam) alebo parmezanovymi chipsami (vid moj dalsi post).
 

Comments