Grilovany losos, opekane zemiaky, uhorkovo-koprovy salat

 

Intro

  • Losos bol chrumkavy a vnutry makucky.

Ingrediencie

  • Losos, nove zemiaky (rozkrajane na 1/2ky), oliv. olej, sol.
  • Marinada na 1 platok lososa: 2PL oliv.olej, 1hrst cerstvy kopor (2CL suseneho), 1/2PL citron stava, sol, MCK.

Postup

  • Pripravime si vymiesanim vsetkych ingrediencii marinadu.
  • Lososa umyjeme, ususime a vtrieme do neho nasu marinadu.
  • Nechame odpocivat v izbovej teplote cca 15min.
  • Predhrejeme si ruru na 230st.
  • Ocistime si nove zemiaky a dame varit (nie uplne do rozpadnutia). Po uvareni dame stranou.
  • Lososa vlozime do rury (stedna mriezka) a nastavime funkciu grill.
  • Grilujeme 20min.
  • Medzitym si v panvici zohrejeme olej a zemiaky v nom opekame do hnedista.
  • Podavame.

Tip

  • Podavame s uhorkovo-koprovym salatom (recept vid. v nasledujucom poste).

Comments