Dusene hovadzie na slanine a uhorkach so spaldovymi haluskami

Intro

  • Taka vikendova mnamka.

Ingrediencie

  • Na hovadzie: pokrajane hovadzie, cibula, troche muky, sol, MCK, tymian, bobkovy list, susene borievky, stipku skorice, nakladane uhorky, na drobno nakladana slanina.
  • Na halusky: 300gr spaldova muka, 1 vajce, sol, 200ml mlieko.

Postup

  • Nakrajane hovadzie si osolime, okorenime a zaprasime mukou.
  • V hlbsom hrnci si vyprazime slaninku. Dame bokom.
  • Vo vypeku zo slaniny si podusime cibulu.
  • Ked je makka, dame na stranu a prudko opecieme hovadzie kusky.
  • Ked sa stiahnu a su hnede, zalejeme vodou. Pridame ostatne koreniny a dusime cca 2 hod.

 

  • Spaldove halusky si pripravime zmiesanim vsetkych ingrediencii. Cesticko nechame 20min postat..
  • Varime klasicky vo vriacej vode.    
  • Podavame.

Tip

  • My mozme hovadzinu aj na druhy den a chute sa super prepoja, chute este lepsie.

 


Comments