Dusena divina s dubakmi na cervenom vine


Intro

  • Do pocasia ked iba prsi a je zamracene...mnam.

Ingrediencie:

  • 500g Srncie, 2 stredne cibule, 3 struciky cesnaku, 3dc cerv. vina, 2dc zeleninovy vyvar (voda), 5 susenych borievok, 3PL paradakovy pretlak, 4PL olej, kocka masla (1.5x1.5cm, ale nemusi byt), muskatovy oriesok (stipka), 2 bobkove listy, sol, stipka skorice, ½CL cierne korenie, 2PL marhuloveho dzemu (prip slivkoveho), 1KL sladkej mletej papriky, ½KL tymian, hrst susenych dubakov, 2PL muky.

Postup:

  • Divinu si nakrajame na 3x3cm kusky (my mame radsej vacsie).
  • Nakrajame cibulu a pretlacime cesnak.
  • Kusky diviny si jemne obalime mukou.
  • V hrnci si rozohrejeme olej a divinu v nom prudko prazime a ked sa zahnedne/stiahne vyberieme.
  • Vo vypeku dusime cibulu a ked je polomakka tak cesnak (len kratko).
  • Hned zalejeme vinom a nechame prevriet.
  • Do tejto zmesy vratime divinu a pridame vsetko zvysne spomenute korenie (okrem hribov) a dobre premiesame, hlavne na spodu.
  • Dusime 2 hodiny zakryte.
  • Dalsiu ½ hodinu odokryte, redukujeme omacku a pridame susene hriby, ktore zamiesame.
  • Dusime dalsiu ½ hodinu odokryte za priebezneho miesania.
  • Podavame.

Tip:

  • Omacku treba na konci ochutnavat. Ak chyba sladke tak viacej dzemu (cukru), ak kyslost (ocot, citron), fakt sa chute tazko odhaduju.
  • V pripade zahustenia pridame muku rozmiesanu v casti omacky a nechame prevriet.


 

Comments