Intro
- Divina je proste divina, bud ju mame radi, alebo nie. No proste divocina.
Ingrediencie:
- 500g diviny, 2 stredne cibule, 3 truciky cesnaku, 4dc zeleninovy vyvar (voda), 5 susenych borievok, 3PL paradakovy pretlak, 4PL olej, kocka masla (1.5x1.5cm, ale nemusi byt), muskatovy oriesok, 2 bobkove listy, sol, cierne korenie, 1 PL akykolvek dzem, 1KL sladkej mletej papriky, ½ tymian a 3 mrkvy, 2PL muky.
Postup:
- Divinu si narezeme na 3x3cm kusky (my mame radsej vacsie kusky).
- Nakrajame cibulu a pretlacime cesnak.
- Kusky diviny si jemne obalime mukou.
- V hrnci si rozhohreme olej a divinu v nom prudko prazime a vyberieme.
- Vo vypeku dusime cibulu a ked je polomakka tak cesnak (ten kratko).
- Pridame divinu vratane vsetkych korenim (okrem nakrajanej mrkvy).
- Dobre premiesame, hlavne na spodu.
- Dusime 2 hodiny zakryte.
- Pridame nakrajanu mrkvu.
- Dusime 20min zakryte, aby sa mrkva uvarila..
- Poslednu ½ hodinu dusime odokryte za
priebezneho miesania, redukujeme omacku.
- Podavame.
Tip:
Najlepsie na druhy den, ked sa chute prepoja.
Comments
Post a Comment