Divina na mrkvach

 


 Intro

  • Divina je proste divina, bud ju mame radi, alebo nie. No proste divocina.

Ingrediencie:

  • 500g diviny, 2 stredne cibule, 3 truciky cesnaku, 4dc zeleninovy vyvar (voda), 5 susenych borievok, 3PL paradakovy pretlak, 4PL olej, kocka masla (1.5x1.5cm, ale nemusi byt), muskatovy oriesok, 2 bobkove listy, sol, cierne korenie, 1 PL akykolvek dzem, 1KL sladkej mletej papriky, ½ tymian a 3 mrkvy, 2PL muky.

Postup:

  • Divinu si narezeme na 3x3cm kusky (my mame radsej vacsie kusky).
  • Nakrajame cibulu a pretlacime cesnak.
  • Kusky diviny si jemne obalime mukou.
  • V hrnci si rozhohreme olej a divinu v nom prudko prazime a vyberieme.
  • Vo vypeku dusime cibulu a ked je polomakka tak cesnak (ten kratko).
  • Pridame divinu vratane vsetkych korenim (okrem nakrajanej mrkvy).
  • Dobre premiesame, hlavne na spodu.
  • Dusime 2 hodiny zakryte.
  • Pridame nakrajanu mrkvu.
  • Dusime 20min zakryte, aby sa mrkva uvarila..
  • Poslednu ½ hodinu dusime odokryte za priebezneho miesania, redukujeme omacku.
  • Podavame.

Tip:

Najlepsie na druhy den, ked sa chute prepoja.

 

Comments