Intro
- Rychlovka pre navstevy alebo tepla vecera.
Ingrediencie:
- 1 listkove cesto, 2 paradajky (stredna velkost),
1 mozarella, 2 hrste bazalka cerstva (susena 2-3CL), sol, vajce na
potretie, semienka na posyp.
Postup:
- Ruru si dame predhriat na 220st.
- Paradajky si nakrajame na tenucke kolieska cca 2-3mm (nie od strany ale od spodu/vrchu, aby sme mali tu hviezdicu). Duzinu si ponechame, ale pri ukladani na cesto mozme striast vodnatost.
- Listkove cesto si vyrolujeme a vrstvime: paradajkove kolieska (mozu sa aj prekryvat), bazalkove listky, mozzarella (tu trosku posolime, ale nemusime).
- Opatrne zrolujeme po dlzke a koniec zatlacime k rolade, tak isto oba konce prstami stlacime aby nam syr nevytiekol.
- Natrieme rozslahanym vajickom. Vydlickou vrch popichame.
- Posypeme semienkami.
- Dame piect na 220st. na 15-20min (zavisi od rury).
- Po vybrati z rury pockame 10min, aby syr trosku vychladol a neroztekal sa pri krajani.
- Podavame.
Tip:
Comments
Post a Comment