Caprese strudla

 


 

Intro

  • Rychlovka pre navstevy alebo tepla vecera.

Ingrediencie:

  • 1 listkove cesto, 2 paradajky (stredna velkost), 1 mozarella, 2 hrste bazalka cerstva (susena 2-3CL), sol, vajce na potretie, semienka na posyp.

Postup:

  • Ruru si dame predhriat na 220st.
  • Paradajky si nakrajame na tenucke kolieska cca 2-3mm (nie od strany ale od spodu/vrchu, aby sme mali tu hviezdicu). Duzinu si ponechame, ale pri ukladani na cesto mozme striast vodnatost.
  • Listkove cesto si vyrolujeme a vrstvime: paradajkove kolieska (mozu sa aj prekryvat), bazalkove listky, mozzarella (tu trosku posolime, ale nemusime).
  • Opatrne zrolujeme po dlzke a koniec zatlacime k rolade, tak isto oba konce prstami stlacime aby nam syr nevytiekol.
  • Natrieme rozslahanym vajickom. Vydlickou vrch popichame.
  • Posypeme semienkami.
  • Dame piect na 220st. na 15-20min (zavisi od rury).
  • Po vybrati z rury pockame 10min, aby syr trosku vychladol a neroztekal sa pri krajani.
  • Podavame.

Tip:

  • Najlepsie su masite paradajky, ak maju vela vody je dobre duzinu odstranit.

Comments