Intro
- Takto mam brokolicu rada.
Ingrediencie:
- ½ hlavky brokolice, cca 300gr ryza, ½ pokrajanej cibule, 1 strucik pretlaceneho cesnaku, 1/2dc bieleho vina (nemusi byt), voda (vyvar aj z prave uvarenej brokolice, citaj dalej), 1PL citronova stava, 1PL nastruhaneho parmezanu, sol, cierne korenie (MCK), olej, hrst posekanej cerstvej petrz. vnate (2-3CL susenej), maslo 1x1cm kocka.
Postup:
- Brokolicu si rozoberieme na hlavicky a dame varit len do chrumkava. Vyvar z brokolice nevahadzujeme (mozme ho este pouzit na podlievanie).
- Po uvareni ju dame hned do studenej vody, aby nestratila farbu.
- Nasledne si ju posekame na male kusky.
- Dame varit ryzu do polomakka (ano ja robim rizoto s predvarenou ryzou, je to rychlejsie ako nekonecne miesanie 3 hodiny).
- Zatial co sa ryza vari udusime si cibulu na oleji a ked je sklovita pridame cesnak na kratucko aby nezhorkol. Pridame vino, chvilu povarime. Odstavime.
- Ryzu varime do polomakka. Ak mame vela vody rychlo odparujeme za staleho miesania a pridame brokolicu, udusenu cibulu s cesnakom a vsetky korenia s citronou stavou.
- A uz len za staleho miesania redukujeme (prip pridavame vyvar) na konzistenciu, ktoru chceme. (my nemame radi rizoto velmi vodnate, ale stavnate).
- Nakoniec este zapracujeme parmezan a maslo. Premiesame aby sa vsetko spojilo. Mozme pridat viacej citronu (komu ako co chuti).
- Podavame.
Tip:
- Moze byt podavane aj na druhy den.
- V pripade intolerancii moze byt podavane bez parmezanu a masla.
Comments
Post a Comment