Spargla so zemiakmi v nivovej omacke z 2 ingrediencii


Intro

  • Spargla znamena jar.

Ingrediencie:

  • Spargla, zemiaky, petrzlenova vnat, oliv. olej (maslo), 150ml smotana na varenie, 100gr niva, sol, MCK.

Postup:

  • Zemiaky si uvarime vo vode tak do polomakka. Po uvareni v horucom hrnci zmiesame s olejom (maslom) a petrzl. vnatou. Osolim. V teplom hrnci este zemiaky dojdu pokial budem pripravovat spargle.
  • Sparglu si umyjeme, odkrojime zdrevnatene konce a spodnu 1/3 ocistime skrabkou.
  • Sparglu dame varit do hrnca tak aby stala na koncoch (su tvrdsie potrebuju dlhsi cas na varenie), ked su konce polomakke, ponorime do vody cele spargle a dalej varime do makka.
  • Spargle zcedime a este na oleji (masle) osolene a okorene MCK troche osmazime.
  • Nivova omacka: 150ml smotana na varenie + 100gr niva (modry pleasnivy syr).
  • Smotanu aj s rozdrobenou nivou privedieme do varu.
  • Redukujeme za staleho miesania do konzistencie, ktora nam vyhovuje (ak je husta pridame mlieko, ak riedka redukujeme).
  • Podavame su sunkou, alebo aj bez.


Comments