Slimaky plnene fetou

Intro

  • Super aj na druhy den pre deti na desiatu.
  • Z tejto davky 7 slimakov (po zdvojnasobeni 14).

Ingrediencie:

  • 1 Listkove cesto, ½ balenia feta syr, 1PL smotana (akakolvek), 1KL oregano, 1vajce na potretie, semienka.

Postup:

  • Cesto si nakrajame krajacom na pizzu po sirke (kratsia strana) na 7 pasikov.
  • Feta syr si zmiesame so smotanou a oreganom do kremovitej (nie roztekajucej) konzistencie.
  • Feta je hrudkovita, ale aby sa nam dali slimaky naplnit, potrebujeme ju mat kremovitejsiu (preto ta smotana).
  • Pruzky plnime fetovou zmesou (zaciname 2 cm a koncime 2cm od koncov pasikov tak, aby nam zmes nevytiekla). Staci naozaj malo zmesy, feta je intenzivna.
  • Kraje prstami k sebe pritlacime po celej dlzke do ruriciek, konce tiez uzavrieme pritlacenim.
  • Taketo ruricky si zatocime do slimakov (nie na tesno, cesto nam pecenim narastie).
  • Potrieme vajcom, posypeme semienkami.
  • Pecieme vo vyhriatej rure na 180st. 15-20min.
  • Podavame najlepsie este teple. Ale su fajn aj ked postoja.

Tip:

  • Ohrievatelne v rure na grile, alebo mikrovlnke.
  • Pre navstevu rychlovka.

Comments