Dusene sampinony v zemiakovej omelete

 

Ingrediencie:
  • 2 zemiaky, 2 vajcia, hriby (sampinony), cibula, sol, MCK, petrzl. vnat, olej.
Postup:
  • Zemiaky ocistime a nakrajame na tenke platky (max5mm) a nechame vo vode aby nezhnedli.
  • Cibulu si udusime do chrumkava (3min), pridame hriby (ochutime korenim) a dusime dalsich 5 min. Bez pokrievky, aby sa nam vyparila voda. Potrebujeme to skor oprazene ako udusene.
  • Odstavime z panvice (udrzujeme v teple - v rure, alebo pod alobalom). 
  • Zemiaky ususime utierkou a dame na panvicu s olejom, vyprazame pokial nie su makke.
  • Medzi tym si vyslahame vajicka s vydlickou a ochutime solou s vnatou. 
  • Vajickami zalejeme zemiaky a zakryjeme na cca 2min.pokial nie su uvarene. Mame omeletu.
  • Na polku omelety naservirujeme udusene hriby, omeletu prelozime.
  • Podavame.

Comments