Ingrediencie:
- 2 zemiaky, 2 vajcia, hriby (sampinony), cibula, sol, MCK, petrzl. vnat, olej.
Postup:
- Zemiaky ocistime a nakrajame na tenke platky (max5mm) a nechame vo vode aby nezhnedli.
- Cibulu si udusime do chrumkava (3min), pridame hriby (ochutime korenim) a dusime dalsich 5 min. Bez pokrievky, aby sa nam vyparila voda. Potrebujeme to skor oprazene ako udusene.
- Odstavime z panvice (udrzujeme v teple - v rure, alebo pod alobalom).
- Zemiaky ususime utierkou a dame na panvicu s olejom, vyprazame pokial nie su makke.
- Medzi tym si vyslahame vajicka s vydlickou a ochutime solou s vnatou.
- Vajickami zalejeme zemiaky a zakryjeme na cca 2min.pokial nie su uvarene. Mame omeletu.
- Na polku omelety naservirujeme udusene hriby, omeletu prelozime.
- Podavame.
Comments
Post a Comment